Cupa Solaris – edţia inaugurală – 5 martie 2011


Festivitatea de premiere

După o zi grea, dar în acelaşi timp extraordinară din toate punctele de vedere, a sosit momentul să trecem în revistă cele mai importante momente ale acestui turneu.

În primul rând ne-am dorit ca acest turneu să fie un cadou de mărţişor pentru toate jucătoarele din echipele participante, în al doilea rând am dorit ca acesta să reprezinte o etapă de prăgatire în vederea participării celor două echipe ale clubului la campionatul naţional de babybaschet, respectiv minibaschet, şi nu în ultimul rând ne‑am dorit să-i oferim d‑lui antrenor emerit, profesor Roşu Gheorghe un buchet de flori cu ocazia împlinirii a 83 de ani.

Au participat 8 echipe, patru la minibaschet (12 ani şi mai mici), şi tot atâtea la babybaschet (10 ani şi mai mici) – CSS Ploieşti, CSU Cuadripol Braşov şi Solaris participând cu echipe la ambele categorii, iar Olimpia Bucureşti participând cu o echipă la categoria babybaschet şi CSS Alexandria la minibaschet – care pe parcursul a peste 10 ore au susţinut 12 meciuri alternând, unul de babybaschet şi unul de minibaschet.

S‑a jucat non‑stop, fiecare meci în parte fiind un mic spectacol – am văzut jucătoare care chiar mici de vârsta fiind au ambiţii mari, am văzut lacrimi, am vazut zâmbete, am vazut încurajări, susţinere şi mai ales atitudine. Am văzut jocuri frumoase între echipe cu jucătoare tehnice care s-au aşezat frumos pe teren, dând dovada de atitudine, ambiţie şi spirit de combativitate. Am văzut şi echipe aflate la început de drum, cu mai puţină experienţă, dar care au luptat cu multă ambiţie şi dăruire pentru fiecare minge aflată în joc.

Am văzut peste 120 de copii dornici de a fi în teren, de a-şi arăta talentul şi de a deveni câştigători. Am văzut antrenori care, cu multă rabdare, şi-au îndrumat echipele în momente dificile şi care le-au încurajat şi susţinut chiar şi atunci când victoria nu a fost de partea lor.

Am văzut prieteni, fraţi, părinţi şi bunici care urmăreau cu înfrigurare şi emoţie fiecare fază de joc, susţinâdu‑şi jucătoarele şi echipele favorite cu multă bucurie şi spirit de fair-play.

Am văzut cum s-au legat prietenii, am văzut echipele care rivale în teren, în perioadele când nu jucau făceau concursuri de aruncări, exerciţii de pase – se jucau impreuna!

Şi dupa o zi lungă a urmat festivitatea de premiere – o adevarata sărbatoare – unde toate echipele au fost câştigătoare, fiecare fiind premiată cu cupe, medalii şi diplome pentru toate jucătoarele; în plus, fiecare echipă primind câte un trofeu şi o diplomă pentru cea mai bună jucatoare şi cea mai de perspectivă jucătoare.

La festivitate, pe lângă invitatul de onoare al acestui turneu, dl. antrenor emerit prof. Gheorghe Roşu, au mai înmânat medalii şi cupe şi ceilalţi invitaţi – echipa CSS Ploieşti – Campioană Naţională la U13 în anul 2010( antrenoare d-na Loredana Munteanu), prof. Horaţiu Panaitescu, fost antrenor la CSS Ploieşti şi CSU Ploieşti, precum şi foste componente a echipei feminine de baschet CSU Ploieşti, colege ale mele din perioada facultăţii, echipa care a activat din 1981 până în 1989 în divizia A şi care în anul 1997 a reintrat în prima ligă: Olimpia Stanciu – fostă Biasutti, Mariana Oprescu, Camelia Stan, Eugenia Neagoe, Anne-Marie Tace, Carmen Issa – fostă Brezoianu, Natalia Rădulescu – fostă Tudorache, Chivulescu Cireşica.

Am fost emoţionată, cand, pe acelaşi teren ne-am întîlnit mai multe foste jucătoare din generaţii diferite: colegele enumerate mai sus, dar şi colege mai tinere alături de care   in anul 1997 cu echipa CSU Ploieşti am reintrat in prima ligă – Loredana Munteanu (antrenoarea CSS Ploieşti) şi Corina Savu – fostă Istrătescu, precum şi sportivele pe care le antrenăm si cărora dorim sa le insuflăm dragostea pentru acest extraordinar sport dar şi dorinţa de a fi caştigatoare, ambitie, atitudine, spirit de combativitate dar şi de fair-play in acelaşi timp.

Printre cei care au răspuns invitaţiei de a fi alături de noi s-a numărat si dl. dr. Mihai Aldea, arbitru naţional şi internaţional, dar şi comisar FRB şi FIBA.

Au fost lângă noi şi doi oameni minunaţi care ani de zile au fost alături de noi susţinându-ne în timpul meciurilor, dar în acelaşi timp fiind alături de noi în acea perioadă frumoasă a vieţii noastre – cea a studenţiei, profesori ai UPG: d-na Anamaria Grigore si dl. Virgil Grigore.

Componenţa echipelor care  ne-au reprezentat la acest turneu a fost:

La categoria babybaschet:

Daşu Andreea 2001
Niculeanu Minodora 2001
Georgescu Sabina 2001
Tudose Alexa 2001
Contas Roberta 2001
Vasile Lorena 2002
Năforniţă Andreea 2002
Dediu Anamaria 2002
Radu Rebeca 2002
Tănăsică Alexia 2003

S-au evidenţiat si au primit trofee: 

Tudose Alexa cea mai bună jucătoare
Georgescu Sabina cea mai de perspectivă jucătoare

Au lipsit, fiind indisponibile următoarele jucătoare: Gavrilă Daria, Poinăriţă Andra, Nicolae Andreea.

La categoria minibaschet:

Enescu Ştefania 1999
Rotaru Antonia 1999
Procopie Cătălina 1999
Tănase Monica 1999
Neagu Mara 2000
Mitoşeru Bianca 2000
Răducanu Ştefania 2000
Prună Alexandra 2000
Prună Anamaria 2000
Konerth Anda 2000
Au mai evoluat şi: Stoica Alina, Petrescu Iulia şi Anghiel Andreea – jucătoare născute în anul 1998.

S-au evidenţiat şi au primit trofee:

Enescu Ştefania cea mai bună jucătoare
Neagu Mara cea mai de perspectivă jucătoare

Au lipsit, fiind indisponibile următoarele jucătoare: Iordache Gabriela şi Rusu Ileana.

Le mulţumim sponsorilor care au contribuit la reuşita acestui turneu: Mavlo Invest, Eco Waste Management, Modus Auto, Lubricant Rom, Bisoceanu & Idriceanu, şi nu în ultimul rând le mulţumim tuturor celor ce au ales să-şi petreacă o zi alături de noi pe terenul de baschet!

Câteva poze de la Cupa Solaris găsiţi aici. Vom adăuga mai multe în curând!