Despre Solaris

Asociaţia sportivă „SOLARIS Sporting Club Ploieşti” este constituită ca persoană juridică română de drept privat, fără scop lucrativ, non-guvernamentală, apolitică, cu structura polisportivă.

Scopul acestui club este acela de a oferi o alternativă şi totodată un remediu la tendinţa care a luat amploare în ziua de azi în rândurile copiilor: statul în faţa calculatorului, implicit sedentarismul. Nu întâmplător incidenţa obezităţii creşte şi în România. Copiii îşi petrec din ce în ce mai mult timp în casă, jucându-se pe calculator sau stând de vorbă cu prietenii şi colegii de şcoală pe Messenger.

Practicarea unui sport, cu atât mai mult cu cât este vorba de unul în echipă, îi va determina să îşi organizeze mai bine timpul, să petreacă mai mult timp în aer liber, să îşi facă noi prieteni şi să socializeze mai uşor, să lucreze în echipă, să aprecieze eforul depus de ceilalţi copii şi, nu în cele din urmă, să capete mai multă încredere în ei înşişi. Relaţia părinte-copil va avea de câştigat dacă în urma alegerii practicării acestui sport se vor depune eforturi în vederea menţinerii preocupării pentru această activitate, părintele oferind sprijin emoţional micului sportiv. Părinţii vor fi nevoiţi să înveţe să îl consulte nu doar pe copil cu privire la necesităţile, dorinţele şi visele lui, ci şi pe antrenor cu privire la transformările prin care trece copilul pe parcursul practicării acestui sport.

Performanţa poate reprezenta un obiectiv în sine; însă, până acolo, Solaris Sporting Club îşi propune să-i determine pe cei tineri să rămână cu un obicei sănătos pe viaţă: mişcarea. Sportul este absolut necesar în dezvoltarea personalităţii individuale şi în menţinerea corpului în stare de sănătate, motiv pentru care deprinderea pe care o vor căpăta cei tineri venind la clubul nostru va avea un impact în viaţa acestora pe termen lung.

Vă aşteptăm!