Liga Naţională de minibaschet – Categoria Babybaschet la final

În perioada 19-25 iunie Braşovul a fost gazda  Ligii Naţionale de Minibaschet  – categoria babybaschet (copii născuţi în anul 2001 şi mai mici), unde au participat 22 de echipe la feminin si 56 de echipe la masculin.
Clubul Solaris a participat  pentru prima dată la această competiţie introducând  în teren două echipe, una la feminin si una la masculin.
A fost frumos, dar a fost şi greu,  fiecare dintre echipe avînd în fiecare zi câte două meciuri iar în două zile susţinând câte trei meciuri.
La masculin după prima tragere la sorţi am evoluat în ultima serie având ca adversare echipele: CS Eco II Sighet, BC Junior Iaşi şi  BC  Olimpic IV Baia Mare, echipa noastră situîndu-se pe locul III în serie după victoria contra echipei din Baia Mare (18 : 15). În faza a doua a competiţiei am jucat cu echipa CS Eco Sighet I, pierzând cu scorul de 4 : 25 şi cu BC Olimpic II Baia Mare câştigând de data aceasta cu scorul de 27 :16,  intrând astfel în seria a VI-a în acestă competitie având ca adversare următorele echipe: ACS Dan Dacian IV (4 : 23), ACS Dan Dacian III (6 : 22), BC Olimpic IV Baia Mare (9 : 7), LPS CSU Piteşti (0 : 25), ASC BC Mureş Tg. Mureş (8 : 23).
Astfel cu 3 meciuri câştigate echipa de baybaschet masculin s-a situat pe locul VI în grupa şi pe locul 41 din cele 56 de echipe participante.
 La feminin, după tragerea la sorţi am evoluat în seria VI având ca adeversare echipele CS Olimpia Bucureşti (54 : 1), BC Severin (16 : 3) astfel că  după cele doua înfrângeri echipa s-a calificat în grupa a II-a  a competiţiei disputând urmatoarele meciuri: cu BC MC Sport Cluj Napoca (5 : 44), Temeraii Călăraşi (2 : 22), CSŞ Gheorghieni (5 : 18), BC Niţulescu Rm. Vâlcea (3 :  12), BC Olimpic Baia Mare (12 : 10), CSU Cuadripol II Braşov (6 : 1), CS Bball 6 Sf. Gheorghe (13 : 32), CSŞ Rm Vâlcea (11 : 12) şi  CS Galactica II Cluj Napoca (7 : 1). La fel ca şi echipa masculina şi fetele au câştigat tot trei meciuri situându-se astfel pe locul 8 în grupă şi locul 20 din cele 22 de echipe înscrise.
Având în vedere ca suntem un club foarte tânăr, înfiinţat în luna septembrie a anului trecut, sportivii noştrii având mai puţin de un an experienţă pe terenul de baschet,  putem spune ca s-au prezentat foarte bine la acestă competiţie, amândouă echipele dând dovadă de combativitate şi ceea ce a fost mai important este că de la meci la meci sportivii s-au mobilizat tot mai mult jucând din ce în ce mai bine.
Am întâlnit echipe cu experienţă de joc mai mare, dar şi echipe tinere, fără experienţă ( la fel ca şi echipele noastre) în faţa cărora echipele noastre s-au impus categoric.
Îi felicităm pe toţi copii participanţi si sperăm că participarea la acest campionat i-a făcut să îndrăgescă şi mai mult acest sport facându-i să-şi dorească să fie din ce în ce mai buni, astfel încât la următoarea lor participare să vină acasă cu cât mai multe meciuri caştigate.
Componenţa echipelor participante a fost următoarea:
– la feminin:

Nr. crt. Nume Prenume Anul naşterii
1 Niculeanu Minodora Georgiana 2001
2 Georgescu Sabina 2001
3 Nicolae Alexandra Andreea 2001
4 Poinăriţă Alexandra 2001
5 Tudose Maria – Alexa 2001
6 Contaş Roberta Gabriela 2001
7 Daşu Andreea – Gabriela 2001
8 Damian Anisia 2001
9 Naforniţă Daniela Andreea 2002
10 Radu Rebeca 2002
11 Dediu Ana – Maria 2002
12 Tănăsică Alexandra – Ioana 2003

– la masculin:

Nr. crt. Nume Prenume Anul naşterii
1 Suciu Teodor 2001
2 Ionescu Ştefan 2002
3 Savu Andrei 2002
4 State Alexandru – Mihail 2002
5 Filip Radu 2002
6 Pîrvan Vlad – Alexandru 2002
7 Iordan Radu – Andrei 2002
8 Secmerean Andrei 2002
9 Duca Andrei Florin 2003
10 Munteanu David 2004

Cu speranţa că pentru  toţi sportivii participarea la această competiţie organizată de Federaţia Română de Baschet a fost o experienţă deosebită, pentru unii dintre ei reprezentînd şi prima plecare singuri de acasă, pentru majoritatea fiind şi prima participare la o competiţie oficială,  suntem convinşi că fiecare dintre ei au învătat ce înseamnă „spiritul de echipă”, au învăţat cum să strângă din dinţi şi să işi ascundă lacrimile atunci cand au căzut şi s-au lovit, au „gustat” lacrimile înfrangerii dar au învăţat că un meci pierdut te poate face mai puternic şi mai dornic ca să fii mai bun la următorul, au învăţat că atunci cand din greşeală ai lovit un adversar sau l-ai „trântit” la pământ trebuie să-ţi ceri scuze, să-i dai mana să-l ridici de jos, au învăţat ce insemnă fairplay-ul, au învăţat că numai cu multă muncă şi transpiraţie poti să fii acolo sus pe primele locuri… şi ceea ce suntem siguri că au simţit este bucuria de a practica acest sport extraordinar!

…click pentru a vedea galeria

Rugăm părinţii care au făcut poze sau filme să găsească o modaliate să le trimită pentru a le posta în galeria foto! Spre exemplu, puteţi face o arhivă pe care să o încărcaţi pe www.transfer.ro, www.sendspace.com, www.ifile.it sau alte servicii de găzduire de fişiere, după care să ne transmiteţi link-ul la ! Unele site-uri (ex. transfer, sendspace) oferă această facilitate automat şi veţi putea completa adresa atunci când uploadaţi, la altele va trebui să ne daţi apoi, manual, un mail cu link-ul pe care vi l-a furnizat site-ul când s-a terminat upload-ul. Mulţumim!