Liga Naţională de minibaschet – feminin la final

-În perioada 3-9 iulie s-a desfăşurat în continuare la Braşov în locaţiile cunoscute, Campionatul Naţional de minibaschet feminin, încheindu-se astfel trei saptămani de sărbatoare – sărbatoarea baschetului pentru copii!
Am plecat la drum cu o echipă pe care am încercat să o formăm pe o structură compusă din cateva jucătoare cu care am început antrenamentele în urmă cu un an şi jumătate: Ştefania Enescu (1999), Neagu Mara (2000), Procopie Cătălina (1999), Mitoşeru Bianca (2000), Rotaru Antonia (1999), restul jucătoarelor alaturându-se echipei în decursul anului şcolar 2010- 2011: surorile gemene, Prună Alexandra şi Anamaria (2000), Rusu Ileana (1999), Răducanu Ştefania (2000),  Beşe Iulia (1999)  Georgescu Sabina (2001) – participantă şi la categoria babybaschet, Nica  Cătălina (1999),, Frăsineanu Lucia (1999) şi Gheorghe Cleopatra ( 1999) – cele din urmă venind în cadrul echipei în urmă cu două luni.
În prima fază  a competiţiei  după tragerea la sorţi am jucat în seria A alături de următoarele echipe: CSS Bacău ( 11: 5), BC Severin (14:13), CSS 2 Bucureşti (12:40),  CSS Craiova ( 42:14) şi LAPI Dej (7:28) , clasându-ne pe locul III în serie si urcând în prima serie formată din primele 28 de echipe. După a doua tregere la sorţi am jucat alături de LPS Galaţi (15:42), BC Heroes Cluj (5:28) şi CSS Mediaş (17:20), ajugând astel să jucăm în următoarea fază a competiţiei pentru locurile 22- 28. După meciurile jucate alturi de: LPS CSS Satu- Mare (16:29), BC Star ( 12:19), din nou BC Severin ( 28:14), CSM Tîrgovişte (7:14), For You Cluj Napoca ( 20:32) şi CSS Alexandria (17:13), ne-am clasat pe locul 27 din cele 42 de echipe participante.
La sfârşitul competiţiei, primele trei locuri au fost ocupate de: CSU Cuadripol Braşov, ACS Champions Bucureşti şi LPS Galaţi.
Având în vedere că noi nu am făcut selectie în rândul copiilor clubului, venind alături de noi toţi copii ce au dorit să practice acest sport, putem spune că rezultatele obţinute au fost foarte bune pentru primul an de activitate al clubului şi pe această cale felicităm toţi copii care au participat la competiţii şi le mulţumim tuturor părinţilor care au fost alături de noi din prima zi de activitate!
De asemenea ne dorim ca şi copii care nu au participat la aceste competiţii din diverse motive, să rămână aălturi de noi să se antreneze în continuare şi la anul să participe alături de echipă la toate competiţiile ce se vor organiza.
Făcând un bilanţ, acum la sfârşitul anului competiţional şi după mai puţin de un an de activitate a clubului ( înfiinţat în septembrie 2010), putem spune că a fost un an plin de realizări:

      – am participat cu trei echipe la Liga Naţională de Minibaschet (babybaschet feminin şi masculin şi minibaschet feminin
      – am organizat în luna martie prima editie a  cupei Solaris – dedicată dl. antrenor emerit prof. Gheorghe Roşu
       – lucrăm pro-bono cu o grupă de copii cu dizabilităţi şi cu una de la un centru de plasament
       – am organizat  pentru copii clubului o tabără de schi în iarnă şi vom pleca în curând în tabăra de cercetaşi de la Azuga…..

deci ce ne-am putea dori mai mult decât să aducem cât mai mulţi copii alături de noi, copii care doresc să facă sport, copii care doresc să fie sănătoşi, copii care îşi doresc să participe la competiţii şi care antrenându-se cu multă seriozitate şi dăruire vor dori să devină campioni!!!!

Mulţumim Federaţiei Române de Baschet pentru extraordinara organizare şi pentru faptul că a reuşit ca din Liga Naţională de MInibaschet să facă un fenomen de masă având în vedere numărul foarte mare al echipelor înscrise  şi al copiilor ce au participat în toate cele trei saptămani  de competiţie.  Am văzut copii fericiţi care au jucat cu multă seriozitate şi motivaţie fiecare dintre ei dorindu-şi sa devină câstigător. Şi până la urmă aşa s-a şi întamplat. Fiecare copil a fost câştigător şi numai prin simplul fapt că a participat la această competiţie, pentru mulţi dintre copii fiind prima competiţie oficiala dar şi de o asemenea anvergură la care au participat. Am văzut părinţi, fraţi şi bunici care au venit să-şi susţină echipele favorite din toate colţurile ţării, am văzut cum s-au legat prietenii, am văzut echipe ”rivale” într-un moment al competiţiei, devenind vajnice susţinătoare ale echipelor cu care s-au confruntat cu cateva ore în urmă….şi ce poate fi mai frumos decît să vezi ca aceşti copii care sunt încă în curs de formare au învătat ce imnseamnă  spiritul de echipă, spiritul de competiţie şi fair-play-ul?
 Nu în ultimul rând mulţumim d-nei Svetlana Drăguşin care, ca de fiecare dată a fost ” sufletul ” acestei competiţii.
Ne vom aduce aminte cu drag de serile în care s-au organizat meciurile între echipele arbitrilor şi a antrenorilor, de atmosfera nemaipomenită de la final cand sute de copii, alături de antrenori, arbitrii, părinţi şi organizatori am ”executat” dansul ”pinguinului” si ”meneaito”…..iar la final, a răsunat strigătul fericit al tuturor copiilor ”  EU VREAU SĂ JOC BASCHET!!!!!!”


Poze dar şi filmuleţe din ultima săptămână de competiţie le puteti vizualiza aici